lördag 4 augusti 2012

Blåbärspaj med kardemumma

Jag har lagat ganska mycket bär pajer i sommar och nästan alla har varit gjorda med samma gamla älskade recept. Men igår provade jag på nåt nytt. Som jag tidigare nämnt har vi massor blåbär här på lande och nu var min man och plocka några liter. Vi frös ner allt utom lite som jag lagade paj av. En av mina favorit bakbloggar är Baka baka liten kaka och där hittade jag det här blåbärspajsreceptet. Lagade pajen och den smakar helt galet gott. Den innehåller mycket kardemumma och kombinationen kardemumma-blåbär är helt obeskrivligt god. Ohälsosam nog för smör mängden är helt enorm, fast jag minskade lite grann på den. En annan modifikation från originalet är att jag tillsatt lite havregryn, vet inte varför men det funkade. En super paj för den som har bråttom, ingen elvisp eller bara är lite lat för ett enklare pajrecept är svårt att hitta.

Såhär såg min paj ut:
150g smör (borde ha varit 175g)
2 dl mjöl
1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 msk kardemumma
0.5 tsk bakpulver
Ca 5 dl blåbär
Smält smöret och blanda i alla andra ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. grädda i 200 grader i 25 minuter.


Mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar